Onze dienstverlening

Voor verschillende projecten werken wij niet alleen in onze shop in Delfzijl, maar gaan wij ook naar de klanten toe.

Wij kunnen met eigen materieel zoals mobiele straalcontainers, compressors en spuitinstallaties naar de klant komen om onderdelen te bewerken op locatie. Bij het uitvoeren van klussen op locatie houden wij ons aan geldende milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Bij risico volle taken worden risico inventarisaties opgesteld en bovendien werken wij met VCA gecertificeerd personeel.
Wij zijn gewend om veel van onze bewerkingen uit te voeren volgens klantspecificaties. Dit houdt in dat de klant opgeeft volgens welke condities gestraald en geconserveerd moet worden.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld specificaties onder ISO12944, NORSOK M 501, of klantspecifieke specificaties. Wij zijn in het bezit van een conformiteitsverklaring voor EN 1090 zodat ook dragende constructiedelen behandeld kunnen worden.

Bent u op zoek naar advies voor uw werkzaamheden? Neem contact op en laat u voorlichten door onze eigen coatingspecialist die gecertificeerd is om specificaties op te stellen en advies- en inspectiewerk te doen.
Thermal Spray Aluminum / Thermal Spray Zinc, ook wel schooperen of vlamspuiten genoemd, zijn bewerkingen voor staal waarbij vloeibaar aluminium of zink op het object worden gespoten om op die manier een conservering aan te brengen.

De kathodische werking van zink en aluminium heeft als eigenschap dat het zich opoffert voor het ijzer, en dit hierdoor niet gaat roesten.

TSZ is een goede beschermlaag na het stralen, en heeft uitstekende eigenschappen om nadien overgeschilderd te worden. Veelgebruikt bij bijvoorbeeld tuinhekken, chassis, traileronderdelen en trappen. TSA wordt veel gebruikt voor de offshore industrie vanwege de excellente eigenschappen en lange levensduur.
Voor de verschillende werkzaamheden hebben wij verschillende straal- en coatingcabines tot onze beschikking.

Deze variëren van (L x B x H) 10 x 2,5 x 3 meter van onze kleinste cabine tot onze grote cabine waar we onderdelen kunnen behandelen van (L x B x H) 50 x 14 x 8,5 meter. Onze kranen kunnen gezamenlijk maximaal 40 ton tillen.

Wij kunnen in onze straalcabines met verschillende materialen stralen zoals gietijzer, corund of glasparel.

Sinds 2017 kunnen wij ook poedercoating aanbrengen. Dit elektrostatisch spuitproces geeft een mooie stootvaste eindlaag. Als voorbewerking worden alle onderdelen gestraald om een goede hechting te verkrijgen.

Wij kunnen zowel kleine onderdelen poedercoaten, zoals velgen, brommerframes of tuinhekwerk, maar ook grotere onderdelen tot een maximum maat van (L x B x H) 3 x 3,5 x 7 meter.

Wij werken zowel voor particulieren als voor bedrijven. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op.

Mobiel stralen

Met onze mobiele straalinrichting voeren wij de werkzaamheden ter plaatse uit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een scheepsruim, een machinekamer, fabrieksmachines, opslagtanks of damwanden.

Voor deze vorm van stralen maken wij gebruik van staalgrit, corundgrit of olivinezand. De te behandelen delen worden vooraf goed van de omgeving afgeschermd en het afval wordt op milieuvriendelijke wijze afgezogen en afgevoerd.

Stofvrij stralen

In een omgeving waar het veroorzaken van stof uit den boze is, zoals een vloer van een ziekenhuis, garages, fabrieksvloeren en stalroosters maken wij gebruik van onze speciale straalmachine met afzuiginstallatie. Hiermee wordt het stof direct afgezogen zodat er geen stof in de ruimte achterblijft. Deze vorm van opruwen wordt het meest gebruikt bij het voorbewerken van de verschillende afwerkmethoden, maar ook om bijvoorbeeld een antislipeffect te krijgen op gang- en transportpaden.

Glasparel stralen

Voor materialen waarbij het stralen in principe de eindbewerking vormt, zoals aluminium, roestvrij staal, koper, maar ook voor meubels maken we gebruik van het zogenaamde glasparelstralen. Dit gebeurt met kleine glasbolletjes. Het resultaat is een oppervlak dat er licht gehamerd uitziet maar desondanks glad blijft. Toepassingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld magnesiumvelgen en cilinderblokken.

Cabinestralen

Straalbedrijf Koop biedt uitgebreide mogelijkheden waar het gaat om stralen. In onze straalcabine te Delfzijl voeren wij zeer uiteenlopende straalwerkzaamheden uit.

Onze klanten zijn zowel particulieren als bedrijven. We stralen kleine objecten zoals autovelgen tot grotere objecten zoals scheepspompen, damwanden, leidingen en containers.
Daarnaast houden wij ons bezig met freeswerkzaamheden, bijvoorbeeld bij het verwijderen van wegmarkeringen. Ook behoort chemisch reinigen tot de mogelijkheden.

Maximaal te behandelen afmetingen (LxBxH): 50 m x14 m x 8,5 m
Capaciteit van de kranen is 40.000 kg