Loading...

Onze dienstverlening

Voor verschillende projecten werken wij niet alleen in onze shop in Delfzijl, maar gaan wij ook naar de klanten toe.

Wij kunnen met eigen materieel zoals mobiele straalcontainers, compressors en spuitinstallaties naar de klant komen om onderdelen te bewerken op locatie. Bij het uitvoeren van klussen op locatie houden wij ons aan geldende milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Bij risico volle taken worden risico inventarisaties opgesteld en bovendien werken wij met VCA gecertificeerd personeel.
Wij zijn gewend om veel van onze bewerkingen uit te voeren volgens klantspecificaties. Dit houdt in dat de klant opgeeft volgens welke condities gestraald en geconserveerd moet worden.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld specificaties onder ISO12944, NORSOK M 501, of klantspecifieke specificaties. Wij zijn in het bezit van een conformiteitsverklaring voor EN 1090 zodat ook dragende constructiedelen behandeld kunnen worden.

Bent u op zoek naar advies voor uw werkzaamheden? Neem contact op en laat u voorlichten door onze eigen coatingspecialist die gecertificeerd is om specificaties op te stellen en advies- en inspectiewerk te doen.
Thermal Spray Aluminum / Thermal Spray Zinc, ook wel schooperen of vlamspuiten genoemd, zijn bewerkingen voor staal waarbij vloeibaar aluminium of zink op het object worden gespoten om op die manier een conservering aan te brengen.

De kathodische werking van zink en aluminium heeft als eigenschap dat het zich opoffert voor het ijzer, en dit hierdoor niet gaat roesten.

TSZ is een goede beschermlaag na het stralen, en heeft uitstekende eigenschappen om nadien overgeschilderd te worden. Veelgebruikt bij bijvoorbeeld tuinhekken, chassis, traileronderdelen en trappen. TSA wordt veel gebruikt voor de offshore industrie vanwege de excellente eigenschappen en lange levensduur.
Voor de verschillende werkzaamheden hebben wij verschillende straal- en coatingcabines tot onze beschikking.

Deze variëren van (L x B x H) 10 x 2,5 x 3 meter van onze kleinste cabine tot onze grote cabine waar we onderdelen kunnen behandelen van (L x B x H) 50 x 14 x 8,5 meter. Onze kranen kunnen gezamenlijk maximaal 40 ton tillen.

Wij kunnen in onze straalcabines met verschillende materialen stralen zoals gietijzer, corund of glasparel.

Sinds 2017 kunnen wij ook poedercoating aanbrengen. Dit elektrostatisch spuitproces geeft een mooie stootvaste eindlaag. Als voorbewerking worden alle onderdelen gestraald om een goede hechting te verkrijgen.

Wij kunnen zowel kleine onderdelen poedercoaten, zoals velgen, brommerframes of tuinhekwerk, maar ook grotere onderdelen tot een maximum maat van (L x B x H) 3 x 3,5 x 7 meter.

Wij werken zowel voor particulieren als voor bedrijven. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op.

Natlakken

Ter bescherming tegen corrosie kan Straalbedrijf Koop verschillende soorten coating aanbrengen. Door de grote diversiteit in gebruikte verfsystemen kunnen wij voor elk toepassingsgebied, van petrochemische tot levensmiddelenindustrie, een geschikt coatingadvies samenstellen. Dit doen wij volgens het bestek of in samenwerking met de klant.

Een paar voorbeelden van de mogelijkheden: epoxy coatings, hittebestendige coatings of coatings met een hoge chemische resistentie. Zowel de basislaag (primer) als de tussenlaag en de aflaklaag kunnen wij in elke gewenste (ral)kleur aanbrengen. Ook is het mogelijk een kleur aan te laten maken.

Behalve conventionele lakken kunnen wij ook keramische lakken (voor eventuele hardheidscriteria) aanbrengen. Straalbedrijf Koop kan een coatingrapportage of garantiecertificaat afgeven voor het geleverde werk.

De afmetingen van onze spuitcabine zijn: (LxBxH): 50 m x14 m x 8,5 m. Wij kunnen ook op locatie spuiten.

Vlamverzinken / Schooperen

Straalbedrijf Koop kan een conserveringslaag op oppervlaktes aanbrengen door vlamverzinken of schooperen. Maar ook TSA (aluminiseren) behoort tot de mogelijkheden. Bij deze methoden wordt een zink- of aluminiumdraad in een vlam gesmolten. Het dan vloeibare metaal slaat neer op het te behandelen oppervlak en hecht zich daaraan. De zink- of aluminiumoxidelaag zijn onedeler dan staal en geven daardoor een kathodische bescherming. Dit wil zeggen dat de gespoten laag zich langzaam opoffert en als bescherming dient van de constructie. Het vormt dan ook een bijzonder effectieve manier om roesten tegen te gaan.

Vlamverzinken/schooperen kan overigens alleen toegepast worden op perfect blank materiaal. Het is dan ook het beste dit meteen na het stralen te doen

Poedercoaten

Poedercoating is een organische deklaag die door elektrostatisch spuiten wordt aangebracht. Het poeder wordt in een oven gemoffeld en vloeit uit tot een stevige coating. Dit kan in meerdere lagen gebeuren.

Poedercoating is een veel gebruikte toepassing voor o.a.:

– Velgen
– Hekwerken
– Bordessen
– Trappen
– Motorframes

Poedercoating is milieuvriendelijk omdat er tijdens het aanbrengen geen vluchtige organische dampen vrijkomen en heeft als voordeel dat het na het moffelen meteen kan afkoelen en worden gebruikt.

De afmetingen die wij in onze oven kunnen behandelen zijn (LxBxH): 7 m x 3 m x 3,5 m